Priser och betalning

Längst upp till höger på sidan väljer du om priserna ska visas inkl. moms eller exkl. moms.
När ordern är registrerad i kassan och du har valt betalsätt samt fraktsätt kan man se det totala priset för köpet.
Priserna anges i svenska kronor.

Klarna Checkout. Faktura, delbetalning, konto eller bank. Läs Klarnas villkor här.

Delbetalning WasaKredit. Dela upp din betalning hos oss i samarbete med Wasa Kredit. Gäller företag. 

Så funkar leasing:
Leasing erbjuds företag på köp från 2 400 kr till 2 000 000 kr.
Beställningen slutförs med BankID av bolagets firmatecknare i kassan. Är det fler firmatecknare som ska signera så fyller du i deras epost för att skicka en signeringslänk.
Wasa Kredit äger utrustningen under leasingperioden, ert företag har nyttjanderätt. Månadskostnaden är fullt avdragsgill och ni behöver inte göra avskrivningar på utrustningen. Efter periodens slut övergår ägandet till ert företag för det förutbestämda restvärdet.

Direktbetalning via bank.
Avser direktbetalning via swedbank och sparbankerna. Efter att du godkänt ditt köp i kassan slussas du vidare till din internetbank där betalningen slutförs.

PayEx Faktura. Du får en faktura på posten.
Leverans sker till din folkbokföringsadress. Väljer du att betala med faktura kommer vi att göra en kreditprövning. Faktureringsavgift tas ut med följande belopp: 35:-
Faktura ska betalas så att den är mottagaren till handa senast 14 dagar efter fakturadatum. Vid försenad eller utebliven betalning tillkommer dröjsmålsränta med gällande reporänta + 19,00%, dock lägst 20 % samt ersättning för skriftlig betalningspåminnelse med det belopp som anges i lag (1981:739) om ersättning för inkassokostnader mm eller motsvarande lag som ersätter denna.
Överlåtelse. Fordran kommer att överlåtas till PayEx Credit AB, 556735-5671, S:t Hansplan 1, 621 88 Visby. Betalning med befriande verkan kan därför bara ske till PayEx Credit AB på det konto som PayEx Credit AB anvisar på fakturan.

PayEx Delbetala. Leverans sker till din folkbokföringsadress. I samarbete med PayEx erbjuder vi delbetalning. Alla dina inköp med PayEx Delbetala som betalsätt samlas på ett konto som aviseras månadsvis.
Vid betalning med PayEx Delbetala kommer du att få lämna uppgifter om namn, personnummer och adress för identifiering och kreditprövning.
Blir du godkänd får du ett avtal om kontokredit med PayEx Credit AB, 556735-5671, S:t Hansplan 1, 621
88 Visby. Avtalet löper tills vidare. Det kan sägas upp på sätt som anges i allmänna villkor.
När du öppnar kontokrediten fastställs en övre kreditgräns som motsvarar ditt första inköp. Efter hand som du betalar din tidigare skuld kan du lägga till nya inköp upp till den övre kreditgränsen. Kreditgränsen kan höjas efter särskild överenskommelse och ny kreditprövning.
Lägsta belopp att betala per månad är för närvarande 1/20 av utnyttjad kredit, dock lägst 100 kronor. Du ska också betala ränta på obetald kredit med gällande reporänta + 17,00% per år, dock lägst 18,00 % per år och aviavgift med för närvarande 29 kronor per avi.
Du hittar mer information om villkoren för PayEx Delbetala på PayEx hemsida. http://payex.se.

För PayEx Faktura och PayEx Delbetala gäller:
Insamling av personuppgifter och kreditprövning är en förutsättning för vi ska kunna behandla önskemål om betalning på kredit.
Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Tas en kreditupplysning kommer en kopia att skickas till dig per post.
Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Vi kommer att lämna de personuppgifter som inhämtas i samband med köp till PayEx Credit AB och PayEx Sverige AB, 621 88 Visby, som behandlar
personuppgifter i syfte att utföra identifikation och kreditkontroll, för fakturering och annan hantering som är knuten till fordran, samt för statistik- och analysändamål exempelvis för att undvika bedrägerier, för att utveckla nya produkter och för beslutsstöd vid inkasso.
Uppgifterna kan lämnas ut till underleverantörer och till myndigheter och annan som har rätt till uppgifterna enligt lag.
Uppgifterna kan också användas för marknadsföringsändamål, om du inte skriftligen anmäler till PayEx att du inte samtycker till detta på e-postadress:  Faktura.credit@payex.com eller annan adress som PayEx anvisar


Postförskott Schenker.
Betala när du hämtar paketen på ditt närmsta Schenker serviceställe. Avgift: 80:- exkl. moms

Faktura för företag. Vi skickar en faktura (30 dagar) till den fakturaadress ni angett. Kreditprövning genomförs innan ordern godkänns. Gäller enbart företag.


Frakt

Fraktkostnad tillkommer på alla ordrar som inte överstiger 500:-

Vi anlitar vanligtvis DHL eller Schenker för våra leveranser.

Utkörning. Godset levereras direkt till din angivna address. Är du privatperson och det gäller en sändning med lägre vikt kommer det skickas till din närmsta servicepoint. Lev. tid: 1-5 dagar. Obs. vid mindre volym kan det även skickas med Postnord i ett vadderat kuvert.

Servicepoint. Du hämtar paketet på ditt närmsta serviceställe. Frakttid 1-3 dagar. Obs. vid mindre volym kan det även skickas med Postnord i ett vadderat kuvert.

Hämtning på vårt lager. Du kan också välja att hämta dina beställda varor direkt på vårt lager i Kvänum.

OBS! I vissa fall kan leveranstiden vara längre än angivet, då de specifika varorna tillfälligt kan vara slut på vårt lager.
Kontakta oss gärna innan ditt köp för att vara säker på att den produkt du vill ha finns för omgående leverans.

Vill du istället hämta ditt gods på din närmsta terminal eller få leveransbesked/avisering innan utkörning? Kontakta då oss på telefon eller mejl så ordnar vi det.

 

Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den.

När du utnyttjat din ångerrätt:
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.
Du står själv för returfrakten men du kan självklart också lämna in den på vårt lager i Kvänum. Kontakta oss angående returhandlingar.


Garantier och service

Vi hänvisar er till att titta på respektive produkts bestämmelser vad gäller garantier och service.


Ej uthämtade paket

Har du valt servicepoint som fraktsätt finns dina varor kvar på utlämningsstället under fyra veckor. Ej hämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift.


Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig. Kontakta oss angående returhandlingar.


Integritetspolicy

Kvänums Järn & Maskin AB respekterar din integritet och skyddar dina personuppgifter som vi behandlar enligt GDPR (EU: s allmänna databeskrivningsförordningen 2016/679, som träder i kraft den 25 maj 2018). Alla personuppgifter behandlas i enlighet med gällande dataskyddslagar.
Läs mer här om hur vi behandlar dina personuppgifter.