Om oss

 

Om oss - Det är vi som gör Kvänums Järn!

Det lilla samhället Kvänum är beläget mitt på Varaslätten bland traktorer, rapsfält och betande kossor. Utsikten är ändlös eftersom allt, precis som uttrycket "Varaslätta" låter påskina, är totalt platt!
Det är nu åtskilliga år sedan Kvänum fick sin alldeles egen järnhandel. Och här, på Tegelbruksgatan 4 i industritäta Kvänum finns vi, Kvänums Järn, än idag.

Sedan Ingvar Johansson tog över företaget 1976 har han utvidgat järnhandelns verksamhet till att omfatta produktion och försäljning av bland annat elverk, motorsvetsar och kompressorer. Vårt eget märke heter KVM-elverk och eftersom de monteras på företaget kan vi garantera en hög kvalitet till mycket konkurrenskraftiga priser. KVM-elverk tillverkar vi med en styrka som sträcker sig mellan 2,4 kw till 75 kw.

 

Under 2015 såldes företaget till Niklas Karlsson och Fredrik Lindkvist.

Tillverkning och försäljning av elverk fortgår precis som vanligt. Vi har även en serviceverkstad där vi reparerar och servar maskiner.

Under vintern 2015/2016 har hela verksamheten genomgått en flytt till större och rymligare lokaler för att underlätta den fortsatta utvecklingen av företaget. Vi finns kvar i Kvänum, fast numera på Tegelbruksgatan 4. Telefonnummer samt mejladresser är densamma.

På Kvänums Järn jobbar idag fem anställda i egna lokaler. Vi har öppet måndag-torsdag mellan 7.00-16.30, fredag 7.00-13.00 och då är du välkommen att ringa för information och rådgivning på 0512-930 55.
Du kan även maila oss på info@kvanumsjarn.se.